​Mali Lošinj: Provedena akcija zaštite pješaka u prometu

  • Slika /2021/08/ML-AKCIJA-2-17.11..jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivna akcija je provedena u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci, a posebice djeca kao najranjivija dobna skupina sudionika u prometu

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Danas su policijski službenici u Malom Lošinju proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu. U sklopu akcije i u okviru programa „Prvi koraci u prometu“ za učenike 1. razreda Osnovne škole „Mario Martinolić“ iz Malog Lošinja održana je i praktična vježba.  
 
Učenici su tako uz kratko predavanje po prvi put imali priliku na vanjskom (parkirališnom) prostoru učiti o prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza. Do sada se ovaj program redovito provodi u sportskoj dvorani Osnovne škole, a danas na otvorenom učenici su „uživo“ vježbali prelazak kolnika kada nema semafora, sa semaforom, zatim u situaciji kada promet regulira prometni policajac i kada moraju prelaziti cestu samostalno gdje su stečena znanja mogli i primijeniti.
Vježbu s  učenicima vodili su policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Mario Žagar i Dario Ovcin,  pomoćnik načelnika za policiju Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres.
 
Preventivna akcija je provedena u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci, a posebice djeca kao najranjivija dobna skupina sudionika u prometu. Inače, program „Prvi koraci u prometu“ ostvaruje se u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Županijskog savjeta za sigurnost cestovnog prometa te Doma mladih iz Rijeke koji ga provodi već 23 godine za sve učenike 1. razreda u Primorsko-goranskoj županiji. Cilj programa je usvajanje osnovnih znanja o prometu, o sigurnom kretanju učenika i učenica od kuće do škole te razvijanje prometne kulture.

Stranica