Kazneno prijavljen zbog prijevare u gospodarskom poslovanju

Slika 2021/policija%20natpis.JPG

Iako je od navedenih klijenata primio uplate za obavljene poslove, osumnjičenik ih nije proslijedio tvrtki iz Zagreba te je time ostvario protupravnu imovinsku korist u navedenom iznosu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Spomenuti 45-godišnjak se sumnjiči da je od siječnja do sredine veljače 2020. godine kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Rijeci angažirao tvrtku iz Zagreba za obavljanje poslova za njegove klijente, a za koje njegova tvrtka nije ovlaštena. Riječ je o 14 tvrtki-klijenata sa sjedištem u Rijeci, na kastavskom i opatijskom području te na području otoka Krka.
Po završetku posla tvrtka iz Zagreba ispostavila je račune tvrtki iz Rijeke na iznos od  oko 45.100 kuna, a koji do danas nisu plaćeni. Naime, iako je od navedenih klijenata primio uplate za obavljene poslove, osumnjičenik ih nije proslijedio tvrtki iz Zagreba te je time ostvario protupravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju, protiv osumnjičenog 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica