Požari kontejnera za smeće - upozorenje građanima

Upozoravamo sve građane da u plastične kontejnere ne odlažu pepeo, žar, zapaljive tekućine, neugašene opuške ili druge stvari koje pogoduju nastanku i širenju požara

FOTO: Ilustracija 

Tijekom ovog tjedna na na području Vežice, Kozale, Drenove i Turnića u Rijeci te u Opatji zabilježeno je šest požara plastičnih kontejnera za smeće. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požari se nisu proširili na okolne objekte i predmete.

U cilju smanjenja materijalne štete i eventualnog stradavanja imovine, policija i ovom prilikom upozorava sve građane da u plastične kontejnere ne odlažu pepeo, žar, zapaljive tekućine, neugašene opuške ili druge stvari koje pogoduju nastanku i širenju požara.  

Prije eventualnog odlaganja, primjerice pepela u plastične kontejnere potrebno je pažljivo provjeriti da li je pepeo dobro ohlađen ili u njemu ima ostataka žara, koji bi postepeno mogao izazvati požar. Također,  upozoravamo da pepeo i druge zapaljive materijale ne odlažete niti na drugim mjestima u blizini kojih su gorivi predmeti, kao što su drva, papir, tkanine i slično.

Priopćenja