Tjedno izvješće o prometu

Najveća koncentracija alkohola od 2,30 g/kg izmjerena je 6. listopada na području Martinkovca u Rijeci 

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 82 prometne nesreće, od kojih su četiri bile teže, a 78 je lkših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama šest osoba je teže, dok je devet osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 250 850 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je sedam stranih državljana i osam alkoholiziranih vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 218 vozača, od kojih je kod njih 12 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet bilo je u dobi iznad 35. godine života, dvoje između 25. i 35. godina te troje između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,30 g/kg izmjerena je 6. listopada na području Martinkovca u Rijeci kod 56-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Naime, 34-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je izgubivši nadzor udario u osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka i potom u vozilo pulskih registracijskih oznaka. Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 2650 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.


Priopćenja