Zatečeni u prometu s važećim zabranama upravljanja

Optužnim prijedlogom policije predlaže se izricanje novčane kazne, zaštitnih mjera i  negativnih prekršajnih bodova

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko u dva dana zatekli su dvoje vozača koji su upravljali vozilima unatoč važećim zabranama upravljanja.
 
Tako je jučer, 1. listopada oko 12 sati zaustavljen 22-godišnji vozač koji se kretao autocestom  A6, u smjeru Rijeke, upravljajući osobnim vozilom karlovačkih registracijskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije do  1. siječnja 2025. godine.

Noćas, 2. listopada na području Vrbovskog zaustavljena je 21-godišnja vozačica osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka, koja se kretala u smjeru Ravne Gore. Također je utvrđeno da i ona upravlja vozilom iako ima važeću zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije do 23. studenoga ove godine.

Spomenutim vozačima zaštitne mjere koje su i dalje na snazi, su izrečene zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Po završetku postupanja policija protiv ovo dvoje vozača (22 i 21 godina), počinitelja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužne prijedloge kojima se nadležnom općinskom sudu predlaže da im izrekne novčane kazne u iznosu od 1.320 eura, zaštitne mjere zabrane upravljanjima vozilima „B“ kategorije, vozaču na šest mjeseci, a vozačici na 12 mjeseca te po šest negativnih prekršajnih bodova.

Stranica