Upravljao neregistriranim vozilom i bez vozačke dozvole

Protiv 22-godišnjaka podnijet je optužni prijedlog kojim su nadležnom sudu policijski službenici za počinitelja predložili određivanje novčane kazne od 2630 eura

FOTO: Ilustracija
 
Prilikom nadzora prometa na delničkom području jučer su policijski službenici oko 11.15 sati , u blizini mjesta Crni Lug, zaustavili osobno vozilo bez registracijskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin.
 
Vozač je odmah izdvojen iz prometa te je utvrđeno kako upravlja neregistriranim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.
 
Priveden je na postupanje u policijsku postaju dok je spomenuto vozilo privremeno oduzeto, a koje je inače odjavljeno još krajem listopada 2023. godine.
 
Zbog počinjenih prekršaja, 22-godišnjak je u prekršajnom postupku i doveden prekršajnom sudcu.
Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su protiv 22-godišnjaka podnijeli optužni prijedlog kojim su nadležnom Sudu predložili određivanje novčane kazne od 2630 eura za počinitelja, pa će prekršajni sudac naknadno donijeti pravomoćnu odluku.

Priopćenja