Riječka policija sudjelovala u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana

Policija redovito sudjeluje na ovakvim i sličnim događajima promovirajući zdravi, sportski život kod mladih i pri tome naglašavajući toleranciju na različitost, razumijevanje i međusobno uvažavanje
 

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer je u organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije obilježen Hrvatski olimpijski dan na kojem su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske,.
 
Ovaj događaj održan je u dvorani Centra Zamet i pri tome je predstavljeno više  sportskih klubova.  Tako su djeca, roditelji i ostali građani mogli se upoznati s 28 sportskih klubova iz 20 sportova kao što je:  Atletski klub Kvarner, Boksački klub Rijeka, Kendo klub Rijeka, Košarkaški klub Flumen Sancti Viti, Nogometni klub Lokomotiva, Nogometni klub Rikard Benčić, Odbojkaški klub Zamet, Odbojkaški savez PGŽ-a, Rukometni klub Zamet, Ženski rukometni klub Zamet, Muški rukometni klub Kozala, Gimnastički klub Rijeka, Gimnastički klub Vita, Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris, Klub skokova u vodu Primorje 2010, Judo klub Rijeka, Judo klub Kvarner, Plivački klub Primorje, Riječki karate savez, Karate klub Champion, Ski klub Rijeka, Streličarski klub Rijeka, Streljački klub Lokomotiva, Tenis klub Match Point, Teniski savez grada Rijeke, Taekwondo klub Velebit, Vaterpolo klub Primorje i Wushu klub Rijeka.
 
Djeca i roditelji mogli su tako upoznati različite sportove kako bi se i sami opredijelili za ono što ih zanima jer upravo je cilj Hrvatskog olimpijskog dana potaknuti građane i djecu svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom. 
 
U toj prigodi policijski službenici Prve policijske postaje Rijeka, u suradnji s Uredom načelnika Policijske uprave, organizirali su informativni punkt pa su građani, mladež i djeca imali priliku izravno komunicirati s policijskim službenicima koji su ih savjetovali  o pravilnom ponašanju na sportskim događajima.
Policijski službenici su im naglasili važnosti tolerancije različitosti te im dijelili edukativno promidžbene materijale i letke o sprječavanju govora mržnje, a i brošure koje se odnose na prevenciju elektroničkog nasilja, zlouporabi alkohola i droga („Budi navijač, ne razbijač“, „Prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola“, „Prevencija ovisnosti i zlouporabe opojnih droga, „Prevencija elektroničkog nasilja“).
Također su uz savjete dobili i prigodne poklone - magnete „Policajac-moj prijatelj“, „Stop alkoholu i drogama“, „Stop nasilju“. 
 
Preventivnim aktivnostima policija redovito sudjeluje na ovakvim i sličnim događajima promovirajući zdravi, sportski život kod mladih i pri tome naglašavajući toleranciju na različitost, razumijevanje i međusobno uvažavanje svake osobe.
 
Inače, Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je obilježavanje Hrvatski olimpijski dan 2007. godine i posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije kako bi se potaklo građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom u sredinama u kojima žive.

Priopćenja