Zatečeni s drogama na ulici, u prometu…

U tjedan dana s drogom je zatečeno 36 osoba

FOTO: ilustracija

Od ponedjeljka, 22. srpnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je u 33 slučaja zatekla 36 osoba u prekršaju neovlaštenog posjedovanja raznih droga.
 
Spomenuti su zatečeni na javnim mjestima ili u prometu po policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja te u nekoliko slučajeva po policijskim službenicima Jedinice specijalne i interventne policije. Zatečeni su na području Rijeke, Crikvenice, Selca, Ike, Mošćeničke Drage, Rupe, Lopara, Raba, Kikovice i Delnica.
 
Riječ je o 22 hrvatska državljanina, od kojih nekoliko maloljetnika, po dva državljana Austrije i Slovenije te državljanima Njemačke, Rumunjske, Češke, Kolumbije, Argentine, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Danske,  Belgije i Francuske.
 
Policija je od njih oduzela oko 60,03 grama droge tipa konoplje, 8,44 grama amfetamina, 4,78 grama kokaina, manje količine hašiša, psilocibin gljiva i nekoliko komada jointa.
 
Izdvajamo 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji se jučer, 28. srpnja oko 22.35 sati upravljajući osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka na delničkom području oglušio na znakove policije za zaustavljanje. Osim toga, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, a dolaskom u zonu radova prošao je na znak crvenog svjetla na semaforu.
Nakon zaustavljanja od njega i njegove suputnice, 20-godišnje hrvatske državljanke oduzete su manje  količine droge i drugi predmeti.
Također, utvrđeno je da je 26-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a preliminarnim testiranjem mu je utvrđena prisutnost droga u organizmu, ali je odbio daljnji pregled čime je počinio još jedan prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Po završetku postupanja policije 26-godišnjak je prekršajno prijavljen zbog počinjenja više prometnih prekršaja, dok su i on i njegova suputnica prijavljeni zbog neovlaštenog posjedovanja droga.
 
Osim njih, i sve ostale osobe zatečene u neovlaštenom posjedovanju droga su prekršajno prijavljene temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  
 
U cilju smanjenja zlouporabe droga policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske i dalje će nastaviti s provedbom mjera i radnje tzv. ulične redukcije.

Priopćenja