Zaustavljen u prometu, pokušao pobjeći pa kazneno i prekršajno prijavljen

Kazneno je prijavljen za drogu, a prekršajno uz još jednu osobu zbog neovlaštenog posjedovanja oružja 

FOTO: ilustracija

Rapska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.
 
Osumnjičenog je policija zaustavila u prometu, nakon čega je izašao iz vozila i pokušao pobjeći u čemu je spriječen i priveden na kriminalističko istraživanje.
 
Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, na području otoka Raba obavljene su pretraga doma i drugih prostorija, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 71 gram konoplje tipa droga (marihuane) i  drugi predmeti.
Zbog sumnje da je pronađenu drogu neovlašteno proizveo i posjedovao kazneno je prijavljen zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku
 
Također, obavljenim pretragama kod spomenutog osumnjičenika te 46-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeni su pištolj, revolver, spremnici i pet komada streljiva. Budući da je utvrđeno da za navedeno oružje ne posjeduju potrebne dozvole, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv obojice su podnijeti optužni prijedlozi.

Stranica