Alkoholiziran upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta prije dvije godine

Zbog počinjenih prekršaja za 62-godišnjeg recidivista je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od najmanje 12 mjeseci, ali i oduzimanje osobnog vozila
 

FOTO: Ilustracija

Jučer oko 16 sati na području Pehlina u Rijeci policijska ophodnja je zaustavila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin u vidno alkoholiziranom stanju.
 
Vozač se zaustavio tek na zvučne i svjetlosne znakove policije, a kada su ga policijski službenici htjeli alkotestirati, izričito je odbio taj postupak.
 
K tome je utvrđeno kako je 62-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još 2021. godine. Po uhićenju je priveden u I. policijsku postaju Rijeka te je protiv njega sukladno važećim zakonskim propisima podnesen optužni prijedlog.
 
Zbog počinjenih prekršaja predloženo mu je izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje godinu dana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Također je nadležnom općinskom sudu predloženo, a temeljem Prekršajnog zakona, da se okrivljeniku odredi oduzimanje osobnog vozila kao sredstva počinjenja prometnih prekršaja.

 
 

Stranica