​Pritvoren zbog protupravne naplate

Policija 63-godišnjaka sumnjiči da je u cilju povrata novčanog duga od 70.000 eura, 46-godišnjaku upućivao ozbiljne prijetnje

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravna naplata.

Sumnjiči se da je unazad dvije godine u više navrata uputio ozbiljne prijetnje 46-godišnjem hrvatskom državljaninu koji mu duguje 70.000 eura, a koje su kod njega i njegovih članova obitelji izazvale bojazan za život.

Naime, spomenuti 46-godišnjak je 2008. godine s 63-godišnjakom i s još jednom osobom sklopio ugovor o pozajmici novca za kupnju nekretnine. Tijekom tog 14-godišnjeg razdoblja drugoj osobi je vratio novac dok 63-godišnjaku nije uspio zbog gubitka posla i komplikacija s kreditom koji je podigao u banci.
Iako je obećavao taj ostatak duga podmiriti, kako isto nije učinio 63-godišnji osumnjičenik je u cilju povrata duga 46-godišnjaku i njegovim članovima obitelji osobno na kućnom pragu upućivao ozbiljne prijetnje opasne po život, a posljednju jučer telefonskim putem.
 
Završetkom kriminalističkog istraživanja, poradi osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 63-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica