Bez dozvole za režijski čekić obilježio drvne sortimente i izdao krivotvoreni teretni list

Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja znakova za vrijednost i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Spomenuti se sumnjiči da je u prosincu prošle godine, kao vlasnik obrta sa sjedištem na području Karlovačke županije, korištenjem režijskog čekića za otpremu drvnih sortimenata iz šume na širem delničkom području obilježio drvne sortimente prije stavljanja u transport, a da za korištenje navedenog čekića nije posjedovao odgovarajuću dozvolu  izdanu od nadležnog tijela.    

Osim toga, također u isto vrijeme kao vlasnik navedenog obrta izdao kupcu teretni list – popratnicu za prijevoz drvnih sortimenata kojeg nije izdalo za to nadležno tijelo, čime je u poslovanju neistinitu ispravu uporabio kao pravu.    

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica