​Rijeka: Svečano obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te VRO „Oluja“

U svečanom obilježavanju sudjelovali su predstavnici PU primorsko-goranske i udruga proizašlih iz Domovinskog rata

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske danas je uoči predstojećeg praznika svečano započelo obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“.

U paljenju svijeća te polaganju cvijeća na spomeniku policijskim službenicima poginulim u Domovinskom ratu sudjelovali su načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostali djelatnici Policijske uprave.
 
Uz molitvu, a u čast i za zahvalnost svim poginulim i preminulim braniteljima Domovinskog rata, u svečanosti je služena i sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci koju je predvodio policijski kapelan Pavao Mokri iz kapelanije „Sv. Vid“.
 
Policijski službenici, kao i drugi predstavnici PU primorsko-goranske, nastavit će obilježavanje i večeras kada će u povorci branitelja i građana proći središtem Rijeke od Trga 128. brigade HV-a preko Korza do Mosta branitelja na kojem će se paliti svijeće u spomen i na čast 222 poginula branitelja s područja PGŽ-a.  Povorku organiziraju udruge ratnih postrojbi: 111. i 128. brigade Hrvatske vojske, 1. hrvatskog gardijskog zdruga, 71. bojne vojne policije te predstavnici UHBDDR Primorsko- goranske županije, UHBDR Kastav i udruge Primorski Hrvat.
 
Tim povodom također će se sutra, 5. kolovoza, na dan praznika pridružiti predstavnicima Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i drugih institucija u polaganju vijenaca i paljenja svijeća u Aleji branitelja na Centralnom gradskom groblju na Drenovi, zatim na Mostu branitelja, kao i na groblju Trsat u Rijeci, te u drugim mjestima Primorsko-goranske županije.
 

Stranica