Zatečeni u nedozvoljenom glisiranju

Zbog nedozvoljenog glisiranja svi su novčano sankcionirani

FOTO: ilustracija

Od petka, 22. srpnja posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka u nedozvoljenom glisiranju, odnosno počinjenju prekršaja iz domene Pomorskog zakonika zatekle su 21 stranog državljanina.
 
Riječ je o osobama koje su upravljajući raznim plovilima, a u nekoliko slučajeva i skuterima za vodu (jet-ski), nedozvoljeno glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Prekršaji zabilježeni su u akvatoriju otoka Lošinja, Cresa i Raba te u moru ispred Jadranova, Kraljevice i Omišlja na otoku Krku.
 
U činjenju prekršaja zatečeno je i novčano sankcionirano 11 državljana Njemačke, četiri državljana Austrije, po dva državljana Italije i Slovenije te po jedan državljanin Mađarske i Švedske.
 
Pomorska policija će i nadalje tijekom trajanja turističke sezone pojačano nadzirati promet na moru, a sve nautičare i kupače poziva na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i svih drugih propisa bitnih za sigurnost na moru.

Podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, dok je kupačima  dozvoljeno plivanje  do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže.

Stranica