I policija sudjelovala u tradicionalnoj akciji “Motociklom u život”

Akcija se već tradicionalno provodi od 2005. godine, a namijenjena je vozačima mopeda i motocikala A2 i A kategorije
 

FOTO: PGŽ
 
Jučer je u organizaciji Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije na Automotodromu Grobnik održana preventivno-edukativna akcija „Motociklom u život“. Ova akcija se već tradicionalno provodi od 2005. godine, a namijenjena je vozačima mopeda i motocikala A2 i A kategorije.
 
U sklopu Akcije za motocikliste su održana predavanja i praktične vježbe na poligonu. Između nekoliko predavača, sudjelovao je i policijski službenik Jure Jurković iz Službe prometne policije PU primorsko-goranske, inače i član Županijskog savjeta, koji je tom prigodom prisutnima naveo statističke podatke o stradalima u prometu, istaknuvši pri tome kako tu značajan udio imaju upravo vozači motocikala.

U predavanju su i prikazane fotografije prometnih nesreća u kojima su sudjelovali ili stradali vozači motocikala kako bi plastično prikazali do čega dovodi kršenje prometnih propisa. Jurković je pri tome također naveo i česte greške koje vozači motocikala čine u prometu pa ih je zato i pozvao na apsolutno poštivanje svih prometnih propisa u cilju veće njihove sigurnosti te svih ostalih sudionika u prometu.
 
U početku Akcije je održana i konferencija za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ Hrvoje Baričević i tajnik Zdravko Lisac,  voditelj Ispitnog centra HAK-a Livio Hubička, instruktor sigurne vožnje Krešimir Erdec, prof. dr. Darko Ledić neurokirurg iz KBC-a Sušak i policijski službenik Jure Jurković.
 
I predavači i vozači bili su izrazito zadovoljni spomenutom akcijom, koju će i u budućnosti podržati, kao i svi oni koji žele pridonijeti smanjenju čestih stradavanja motociklista u prometu.
 

Stranica