Čabar: Zatečen u vožnji s 3,39 promila alkohola

Podsjećamo - nema opravdanja za vožnju pod utjecajem alkohola jer time u opasnost ne dovodite samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu

FOTO: Ilustracija

Jučer, oko 14,25 sati, čabarska policija je prilikom redovnog nadzora prometa zaustavila 50-godišnjeg hrvatskog državljanina u Čabru pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 3,39 g/kg. Spomenuti vozač je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, delničkih registracijskih oznaka, te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Osim navedenog prekršaja, noćas je i na otoku Rabu evidentiran vozač pod utjecajem alkohola. Oko 00,30 sati na DC 105, 18-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka pri utjecaju alkohola od 1,56 g/kg. Prema utvrđenom, do prometne nesreće je došlo jer se 18-godišnjak kretao neprilagođenom brzinom stanju na cesti pa je tako udario u zaštitnu ogradu. Protiv njega bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, pravomoćnom presudom Općinskog suda, jučer je i 40-godišnjem hrvatskom državljaninu izrečena novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
Spomenuti je u ponedjeljak, 3. siječnja oko 20,45 sati na državnoj cesti 102 na području otoka Krka izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka pri utjecaju alkohola od 2,42 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Ne prilagodivši brzinu kretanja uvjetima i stanju ceste, nailaskom na kolonu vozila zaustavljenu zbog crvenog svjetla na semaforu, nije se mogao pravovremeno zaustaviti već je udario u osobno vozilo ispred marke Škoda kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.

Kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, ponovno pozivamo vozače na odgovorno ponašanje u prometu te dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Podsjećamo - nema opravdanja za vožnju pod utjecajem alkohola jer time u opasnost ne dovodite samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

Stranica