​Božićne blagdane provedimo u miru i s oprezom-savjeti građanima

Svim građanima želimo sretan i blagoslovljen Božić uz poruku ostanimo odgovorni!

Foto: Ilustracija
 
Pred nama je blagdan Božića, kojeg i ove godine slavimo u okolnostima znatno drugačijim u odnosu na prethodne godine. Stoga i ovim putem apeliramo na sve građane da slaveći blagdan Božića ne zaborave na Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19. Uz djelatnike  drugih nadležnih službi, pridržavanje ovih mjera na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske nadzirat će i djelatnici policije te prema onima koji ih se ne pridržavaju poduzimati mjere i radnje sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Tijekom ovih dana očekuje se pojačani promet, posebice na državnim cestama, kojima hrvatski državljani iz inozemstva dolaze u domovinu kako bi u krugu obitelji proslavili Božić. Očekuje se i velik broj državljana ostalih europskih zemalja koji će tranzitirati područje PGŽ-a na svom putu prema ostalim dijelovima Hrvatske i drugih zemalja jugoistočne Europe. Najveće prometne gužve događati će se u središtima gradova i blizini velikih trgovačkih centara, a što će posebno biti izraženo danas i u dane božićnog vikenda. U slučaju sporijeg odvijanja prometa građane molimo za strpljenje i međusobno uvažavanje.

Kako bi se osiguralo optimalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, obavljati i fizičku regulaciju prometa na mjestima većih zastoja te je potrebno postupati sukladno njihovim znakovima. U cilju osiguranja maksimalne sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu na području Policijske uprave primorsko-goranske provodit će se pojačan nadzor prometa, odnosno nadzor vozila i vozača, pri čemu će posebnu pozornost policijski službenici posvetiti nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.
 
Još jednom pozivamo građane da blagdan Božića proslave u krugu svojih najbližih u miru. Podsjećamo k tome da je u tijeku tradicionalna akcija „Mir i dobro“ pa apeliramo na građane da ne koriste pirotehnička sredstva, a pogotovo da ih ne daju djeci kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.
Zbog toga i ovim putem zahvaljujemo svima koji će blagdan Božića proslaviti bez uporabe pirotehnike i u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama te uz poruku ostanimo odgovorni – svim građanima želimo sretan i blagoslovljen Božić!

Stranica