​Kazneno prijavljen za zlouporabu droge i prekršajno za vožnju pod utjecajem droge

Pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 43-godišnji osumnjičenik je završetkom istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.
Spomenutog je u osobnom vozilu u srijedu, 15. prosinca, u večernjim satima, na crikveničkom području zaustavila policija kojom prilikom ga je zatekla u neovlaštenom posjedovanju više grama amfetamina.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na području vinodolske općine obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika. Pretragom je pronađena i oduzeta manja količina amfetamina koju je neovlašteno posjedovala 47-godišnja hrvatska državljanka te su također pronađeni  i drugi predmeti. 
Pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 43-godišnji osumnjičenik je završetkom istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje u upravljanje vozilom pod utjecajem droge protiv 43-godišnjaka podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 47-godišnjakinja prijavljena je Općinskom sudu za prekršaj iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stranica