​Nije htio koristiti obveznu masku u zatvorenom prostoru pa prijetio i oštetio tuđe stvari

Policija je 50-godišnjaka kazneno prijavila jer je prijetio drugoj osobi, a i oštetio je dio inventara u poslovnom prostoru

FOTO: Ilustracija
 
Kaznenom prijavom protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatije. Policija ga sumnjiči za počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenje tuđe stvari.
 
Naime, 26. studenoga ove godine u poslovnom prostoru na području Matulja uputio je ozbiljne prijetnje 45-godišnjem hrvatskom državljaninu koji ga je upozorio da u zatvorenom prostoru mora koristiti propisanu masku za lice. Osumnjičenik tada ne samo da nije koristio masku i prijetio, nego je i pri tome oštetio dio inventara i ulaznih vrata na poslovnom prostoru. Tako je matuljsku tvrtku oštetio za nekoliko tisuća kuna.
 
Pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela, 50-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a dobio je i mjeru pisanog upozorenja u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, odnosno prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica