​Tjedno izvješće o prometu

U prometnim nesrećama dvije su osobe, nažalost, smrtno stradale, dvije su osobe teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 73 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 70 su lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe, nažalost, smrtno stradale, dvije su osobe teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 762.300 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, jedan pješak i šest alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 279 vozača od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 20, dok je između 25. i 35. godina života evidentirano osam vozača.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,01 g/kg je evidentirana je 36-godišnjem vozaču u Crikvenici. Policijski službenici zaustavili su ga u nedjelju, 12. prosinca oko pola noći, kada je alkoholiziran upravljao osobnim vozilom marke Lancia, splitskih registracijskih oznaka i kretao se jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.
Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu odmah je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog zbog vožnje u zabranjenom smjeru s kaznom od dvije tisuće kuna.
Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet i optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica