​Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda - rezultati

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 51, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 11, a ...

FOTO: ilustracija

U cilju povećanja ukupne sigurnosti u prometu, kao i ranijih vikenda, prometna policija je i prethodnih dana pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 248 prometnih prekršaja.
 
Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 51, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 11, a evidentirano je i 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je 17 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 129 različitih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 133 km/h izmjerena je jučer, 5. prosinca oko 15.40 sati na auto cesti A7 na području Rujevice u Rijeci, gdje je vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom iako je na toj dionici ograničenje brzine 70 km/h.

Na istoj dionici, dan ranije 4. prosinca oko 9.10 sati zabilježeno je i prekoračenje brzine vozača osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, budući da je vozilom upravljao brzinom od 120 km/h.
 
Nadalje, tijekom vikenda zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 2,66 g/kg,  izmjerena 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 3. prosinca oko 22.30 sati u Jurdanima, na području Matulja.
 
Izdvajamo i 54-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 4. prosinca oko 22.30 sati na području Pehlina u Rijeci. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,50 g/kg, a sa sobom nije imao vozačku dozvolu.
 
Protiv obojice vozača zatečenih pod utjecajem alkohola bit će podnijeti optužni prijedlozi te predloženo izricanje novčanih kazni u iznosu većem od deset tisuća kuna te zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.
 
Osim navedenih, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.
 

Stranica