​ Tjedno izvješće o prometu

Ukupno je alkotestirano 233 vozača od kojih je kod njih 26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod tri vozača do 0,50 g/kg

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih su tri teže, a 48 su lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 796.300 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovala su tri strana državljana, tri pješaka i tri alkoholizirana vozača. Ukupno je alkotestirano 233 vozača od kojih je kod njih 26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod tri vozača do 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 16, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano pet, a osam vozača je u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,18 g/kg je evidentirana je 47-godišnjem vozaču u Bribiru. Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica zaustavili su ga u ponedjeljak, 15. studenoga oko 19.40 sati, kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te mu je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena novčana kazna od najmanje 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Stranica