ROADPOL: Rezultati nadzora teretnih vozila

U sklopu navedene akcije jučer, 12. listopada na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske, kontrolirano je 129 teretnih vozila, od kojih je kod 64 utvrđen prekršaj

FOTO: PU primorsko - goranska

U razdoblju od 11. do 17. listopada u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, na području RH, pa tako i Policijske uprave primorsko–goranske, provodi se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
U posljednje vrijeme zabilježeno je učestalo događanje prometnih nesreća s teretnim vozilima, kojima su uzrok neprilagođena ili nepropisna brzina, kao i ne držanje sigurnosnog razmaka između vozila. Navedeno u kombinaciji s distrakcijom i ne korištenjem sigurnosnog pojasa često dovodi do teških posljedica. Stoga je poseban naglasak tijekom nadzora bio usmjeren na korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela te brzinu kretanja teretnih vozila.  
U sklopu navedene akcije jučer, 12. listopada na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske, kontrolirano je 129 teretnih vozila, od kojih je kod 64 utvrđen prekršaj. Kod nekih je zabilježeno i više prekršaja tako da je od spomenutih 64 vozila, utvrđeno ukupno 76 prekršaja.
Iz prometa je zbog  lakše tehničke neispravnosti vozila isključeno 11 teretnih vozila te je kod njih osam utvrđena teža tehnička neispravnost vozila zbog koje je im je zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu.
Kod osam vozača evidentirano je prekoračenje brzine, 12 prekršaja tahografa te dva prekršaja vremena upravljanja. Osim spomenutih, evidentiran je te po jedan pretovar vozila ispod 12,5 tona te iznad 12,5 tona i više. Također su utvrđena dva prekršaja dokumentacije vozača i šest prekršaja dokumentacije vozila.
Od 28 ostalih prometnih prekršaja, možemo istaknuti osam korištenja mobitela u vožnji te sedam nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Akcija pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa se nastavlja do 17. listopada.

Stranica