Tjedno izvješće o prometu

Proteklog  tjedna dogodilo se 50  prometnih nesreća, od kojih je jedna bila teža, a 50 ih je bilo lakših

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 50  prometnih nesreća, od kojih je jedna bila teža, a 50 ih je bilo lakših.
 U ovim prometnim nesrećama teže je ozlijeđena jedna osoba, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 239.800 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, tri strana državljanina, ali i šest alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 158 vozača, od kojih je kod njih deset utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest je bilo u dobi  iznad 35. godine života, tri su bila u dobi između  25. i 35. godina života, a jedan je  bilo u dobi između 18. i 25. godina.
Najveća koncentracija alkohola od 2,87 g/kg izmjerena je 29-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, gospićkih registracijskih oznaka, koji je nešto poslije ponoći 1. travnja prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Kretao se iz smjera Čavli prema Orehovici te uslijed brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste i vidljivosti, izlaskom iz zavoja u blizini čvora Čavle udario u uzdignuti betonski ivičnjak, a zatim i kameni zasjek i plastični  stupić.
Spomenuti vozač sankcioniran je je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica