Tjedno izvješće o prometu

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 lakših prometnih  nesreća

FOTO: Ilustracija

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 lakših prometnih  nesreća, u kojima je 11 osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 599.200 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, jedan strani državljanin, ali i sedam alkoholiziranih vozača.
Alkotestirana su 193 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 11 bilo je u dobi iznad 35. godine života, četiri vozača su bila u dobi između 25. i 35. godine života, a jedan je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.
U istom razdoblju jedna od najvećih koncentracija alkohola  -  2,28 g/kg, izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 19. veljače oko 00.35 sati u Kršinićevoj ulici u Rijeci. Protiv spomenutog vozača podnijet je optužni prijedlog kojim je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 20.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od tri mjeseca.
 

Stranica