Policijski psi As i Kastro na izložbi fotografija „Šapice na zadatku“

Na izložbi  su predstavljeni radni psi iz vatrogasne zajednice, HGSS i policije i to iz Policijske uprave primorsko-goranske:  belgijski ovčar As i njemački ovčar Kastro

FOTO: PU primorsko-goranska

 

U povodu Svjetskog dana ljubavi prema kućnim ljubimcima, na riječkom Korzu je danas otvorena izložba fotografija „Šapice na zadatku“ u organizaciji radne skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije.

 

Na izložbi na panelima na otvorenom su predstavljeni radni psi iz vatrogasne zajednice, HGSS i policije i to iz Policijske uprave primorsko-goranske:  psi AS i Kastro.

As je potražni pas, iz pasmine belgijski ovčar, koji je star četiri godine, a specijaliziran je za detekciju eksploziva. Drugi policijski pas čije fotografije su izložene je Kastro, njemački ovčar, također star četiri godine,  specijaliziran za detekciju droga. O njegovom uspjehu u pronalasku veće količine droga je već javnost upoznata, a danas je oduševio prolaznike na Korzu prilikom otvaranja izložbe. S njime je bila i njegova Nina, policijska službenica uz koju provodi 24 sata kako kroz treninge i rad, tako i u igri  i šetnji…

 

Izložba je inače posvećena radnim psima i značaju koji oni imaju u našim svakodnevnim životima, a što osobito dolazi do izražaja u kriznim situacijama, istaknuli su organizatori iz Primorsko-goranske županije.

 

Uz fotografije potražnih pasa u policiji, vatrogastvu i HGSS-u kao i detekcijskih, terapijskih i pasa vodiča, na izložbi su prikazane i zanimljivosti iz svijeta radnih šapica, koje će građani i gosti Rijeke moći razgledati sljedećih deset dana.



Stranica