Tjedno izvješće o prometu

Najveća koncentracija alkohola od 2,18 g/kg izmjerena je 41-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke BMW u Matuljima

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih nesreća, od kojih su tri teške, a 52 lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže i četiri lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 502.100 kuna.
U nesrećama su sudjelovala dva strana državljana kao i tri alkoholizirana vozača. U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 163 vozača, od kojih je kod njih šest utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.
 
Od alkoholiziranih vozača, njih troje je bilo u dobi iznad 35. godine života, dvoje između 25. i 35. godine života, a jedan je vozač u kategoriji između 18. i 25. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,18 g/kg izmjerena je 41-godišnjoj vozačici osobnog vozila u Matuljima. Policijski službenici su je u nedjelju, 6. prosinca oko 00.40 sati, zatekli kada  je pri utjecaju alkohola upravljala osobnim vozilom marke BMW, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavila činjenje prekršaja, odmah je izdvojena iz prometa, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola, protiv nje je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.
U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjeni prekršaj predložena joj je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca.
 

Stranica