Policijski službenici pridružili se programu Hrvatskog Crvenog križa „Čuvajmo ih“

Osobe zrelije životne dobi nerijetko razgovore završavaju pozdravom „Čuvaj se“, stoga im se ovim programom želi poslati poruka kako su važni članovi naše zajednice

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Vrbovsko pridružili su se programu Hrvatskog crvenog križa „Čuvajmo ih“, u sklopu kojeg se starijim osobama slabijeg imovinskog stanja osiguravaju osobna zaštitna sredstva  radi smanjenja rizika zaraze koronavirusom.
Tako su u petak, 13. studenoga policijski službenici Dario Tonković i Toni Stanić iz Odjela prevencije te  Ivica Brozović iz Policijske postaje Vrbovsko, zajedno s Ivanom Vaccino, predstavnicom Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko, obišli pet domaćinstava u mjestima Močile, Veliki Jadrč, Mali Jadrč i Osojnik na području grada Vrbovskoga.
U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su, većinom osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta te odgovarali na njihova brojna pitanja, a upoznali su ih i s novim propisima iz prometa i upravnih poslova.
Potom je Ivana Vaccino, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko uz pomoć policijskih službenika, podijelila mještanima osobnu zaštitnu opremu (sredstva za dezinfekciju i zaštitne maske).
Osobe zrelije životne dobi nerijetko razgovore završavaju pozdravom „Čuvaj se“, stoga im se ovim programom želi poslati poruka kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i  životnim iskustvom od kojeg se može puno naučiti.
Starije osobe, a pogotovo one koje žive skromno, iznimno su ugrožena skupina za vrijeme prirodnih katastrofa i kriza,  pa tako i pandemije.
Kroz naredno razdoblje nastavit će se suradnja Policijske uprave primorsko – goranske i Crvenog križa i u drugim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj mještana savjetovalo i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti te pomoglo u trenutnim okolnostima.
Dobra prihvaćenost ove vrste suradnje policije i Crvenog križa, kao i potreba stalnog informiranja i savjetovanja razlozi su zbog kojih će policijski službenici Odjela prevencije ove oblike aktivnosti provoditi i nadalje na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske.
 

Stranica