Pokušaj računalne prijevare - građani oprezno

Građanima savjetujemo da bankovne kartice, osobne isprave i predmete koji sadrže njihove osobne ili druge podatke, ne ostavljaju bez nadzora ili ih bacaju u smeće

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare u pokušaju.
Policija ga sumnjiči da je krajem srpnja i početkom kolovoza ove godine u više od trideset navrata na bankomatima na području Rijeke i Duge Rese koristio bankovne kartice izdane na ime dvoje hrvatskih državljana, u namjeri da podigne novac u čemu nije uspio.
Osumnjičeni 68-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Iako u ovom događaju nije nastala materijalna šteta, građanima savjetujemo da bankovne kartice, osobne isprave i predmete koji sadrže njihove osobne ili druge podatke, ne ostavljaju bez nadzora ili ih bacaju u smeće, a da ih prethodno nisu prerezali ili na drugi način učinili neupotrebljivim. Također, u slučaju gubitka bankovnih kartica ili osobnih isprava navedeno je odmah potrebno prijaviti za to nadležnom tijelu. U slučaju gubitka isprava navedeno je odmah po saznanju potrebno prijaviti policiji, a u slučaju gubitka bankovnih kartica  banci koja je istu izdala te na taj način onemogućiti  njihovo neovlašteno korištenje ili zlouporabu.
 

Stranica