Na području Vrbovskog provedene pojačane mjere u prometu

Tijekom akcije očitano je 295 vozila s uređajem za očitanje registarskih oznaka (ANPR), a pritom je utvrđeno 33 prekršaja iz odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s mobilnim timom carine te djelatnicima Hrvatskih cesta za utvrđivanje najveće dopuštene mase vozila, jučer su na autocesti A6, kod čvora Vrbovskog, proveli zajedničku akciju pojačanog nadzora u prometu .
 
Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja).
 
Tako je od 14 do 19 sati kod čvora Vrbovskog ukupno kontrolirano 158 vozila, a njih 48 na lokacijama DC 3 (stara cesta u mjestu Stubica, pravac Severin na Kupi – Delnice i Delnice – Severin na Kupi).
 
Prilikom postupanja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije sa službenim psom kontrolirali su počinjenja prekršaja te kaznena djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja te počinjenje drugih kaznenih djela.
 
Tijekom akcije očitano je 295 vozila s uređajem za očitanje registarskih oznaka (ANPR), a pritom je utvrđeno 33 prekršaja iz odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 10 prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, ali i jedno kazneno djelo nedozvoljena trgovina za koje je prijavljen 28-godišnji hrvatski državljanin. Uz kaznenu prijavu, 28- godišnjaku je i privremeno oduzeto osobno vozilo.
 
Što se tiče prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osam prekršaja se odnosi na prekoračenje ograničenja brzine, kao i njih osam za nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, dok je sedam prekršaja utvrđeno kod vozača teretnih vozila za pretovar gdje se prijave podnose i pravnim, kao  i odgovornim osobama, te vozačima i obrtnicima.
 

Stranica