Tjedno izvješće o prometu

Tijekom prethodnog tjedna najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,97 g/kg izmjerena je u subotu, 28. rujna, 52-godišnjem vozaču osobnog vozila.

FOTO: Ilustracija

Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih su tri bile teže, a 68 lakše. U prometnim nesrećama tri su osobe teže ozlijeđene, a 15 lakše. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 754.900 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovalo je osam stranih državljana, jedan pješak te dva alkoholizirana vozača. Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 336  vozača, od kojih je kod 34 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.
 
Od alkoholiziranih vozača, njih 22 je bilo u dobi iznad 35. godine života, osam ih je u dobi između 25. i 35. godine života, dok ih je šest u kategoriji između 18. i 25. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,97 g/kg izmjerena je u subotu, 28. rujna, 52-godišnjem vozaču osobnog vozila. Njega je policija zaustavila oko 17.50 sata u Triblju gdje je vozilom marke Dacia ,riječkih registarskih oznaka, upravljao u alkoholiziranom stanju. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica