Sajam mogućnosti na Opatijskom sportskom danu

Policijski službenici Policijske postaje Opatija sudjelovali su na manifestaciji Opatijski sportski dan. gdje su održali Sajam mogućnosti, drugu komponentu preventivnog programa "Zajedno više možemo"

FOTO: PU primorsko-goranska

U ponedjeljak, 16. rujna policijski službenici Policijske postaje Opatija sudjelovali su na manifestaciji Opatijski sportski dan. Manifestacija je održana u opatijskoj dvorani „Marino Cvetković“ u organizaciji  Sportskog saveza Grada Opatije povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.
Manifestaciju su otvorili zamjenik gradonačelnika Emil Priskić i predsjednik Sportskog saveza grada Opatija Dragutin Galina, a olimpijsku zastavu su podignuli svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti i karatist Leon Buršić.
Uz predstavljanje aktivnosti 29 udruga i sportskih klubova, policijski službenici održali su drugu komponentu preventivnog programa „Zajedno više možemo“ pod nazivom Sajam mogućnosti. Navedena komponenta provodi se u cilju razvijanja odnosa  prijateljstva i povjerenja  između policije i učenika, kao i ciljem poticanja učenika na organizirano druženje i korištenje slobodnog vremena na načine koji će umanjiti njihovu izloženost potencijalno rizičnim ponašanjima.
Na Sportskom danu sudjelovalo je oko 500 učenika Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije i područnih škola Ičići i Veprinac, polaznika od prvog do osmog razreda te dječjih vrtića s područja Opatije. Udruge i sportski klubovi su u neposrednoj komunikaciji s djecom i učenicima prigodnim prezentacijama i programima ponudili razne sportske, kulturne i druge sadržaje kojima učenici mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme.
Policijski službenici Policijske postaje Opatija i policijski službenik Službe za očevide i kriminalističku tehniku iz Policijske uprave primorsko-goranske, bili su raspoređeni na dva mjesta, i to u dvorani gdje su na štandu prezentirali rad i opremu kriminalističke tehnike, dijelili prigodne letke o međuvršnjačkom nasilju i knjižice o štetnom utjecaju alkohola na mlade te učenicima dali da isprobaju tzv. „pijane naočale“, s različitim stupnjevima alkoholiziranosti čijim korištenjem mogu osjetiti kako alkohol utječe na pojedine sposobnosti reagiranja. Na vanjskom prostoru dvorane djeca i učenici mogli su razgledati policijsko vozilo i opremu kojom se koristi prometna policija.
Inače, preventivni program „Zajedno više možemo“ uvršten je u kurikulum opatijske Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“.
 

Stranica