Vikend na prometnicama

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 46 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a deset osoba je lakše ozlijeđeno.

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 46 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a deset osoba je lakše ozlijeđeno.
Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se tijekom 4. kolovoza, i to na području Novog Vinodolskog, na otoku Cresu između Cresa i Vodica te na području Viškova. U ovim prometnim nesrećama teško su ozlijeđene 33-godišnja državljanka Njemačke - vozačica četverocikla, pješakinja, 25-godišnji državljanin Austrije - vozač motocikla te mladić koji je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje ovom vrstom vozila.
Zabilježene su i prometne nesreće  u kojima nije bilo teško ozlijeđenih osoba, ali su sudionici bili pod utjecajem alkohola. Tako je 2. kolovoza oko 22 sata 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,20  g/kg na području Ravne Gore upravljao osobnim vozilom te udario u osobno vozilo ispred sebe koje je započelo skretati. 25-godišnji vozač udarenog vozila u ovoj prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen. Na području otoka Raba 4. kolovoza oko 15.30 sati dogodila se prometna nesreća kada je 59-godišnji vozač s osobnim vozilom izletio izvan kolnika. Iako pod vidnim utjecajem alkohola odbio je provjeru alkoholiziranosti te je isključen iz prometa i određena mu je mjera opreza.
Tijekom ovog razdoblja zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama u službenim prostorijama policije zadržana su četiri vozača. Riječ je o 35-godišnjem vozaču osobnog vozila zaustavljenom navečer 4. kolovoza na području Malinske s koncentracijom alkohola od 2,46 g/kg, zatim 25-godišnjaku koji je oko ponoći 4. kolovoza zaustavljen dok je osobnim vozilom na području Crikvenice upravljao s koncentracijom alkohola od 2,11 g/kg. Osim njih, zadržani su i 31-godišnjak koji je  navečer 4. kolovoza na bakarskom području upravljao motociklom bez registarske oznake i s koncentracijom alkohola od 1, 91 g/kg te 52-godišnji vozač osobnog vozila zatečen u noći 5. kolovoza u Crikvenici kako osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu ni osobne isprave.
Vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su i na području Crikvenice, gdje je 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao vozilom s 1,05 g/kg alkohola, zatim Malinske gdje je 23-godišnjem Talijanu izmjereno 0,89 g/kg alkohola te na području Cresa gdje je zatečen 52-godišnji Slovenac s 0,84 g/kg alkohola.
Nadalje, policija je 3. kolovoza na području Klenovice pored Novog Vinodolskog zatekla 25-godišnjaka koji je upravljao četverociklom i 18-godišnju putnicu na ovom vozilu, koji nisu imali zaštitne kacige i osobne isprave.
Jučer, 5. kolovoza oko 10.45 sati na širem području Fužina policija je zaustavila osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava upravljao 35-godišnjak, dok je s njim u vozilu zatečena i 36-godišnja vlasnica koja mu je unatoč tome dala vozilo na upravljanje.
Vozači  zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja, kao i spomenuta 36-godišnja vlasnica vozila  sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani prekršaji koji su im utvrđeni.

 

Stranica