U Malinskoj održan info punkt prevencije

S ciljem ostvarenja većeg stupnja sigurnosti građana i turista, održavanje info-punktova policijske prevencije provodi se tijekom turističke sezone u brojnim mjestima naše županije

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer je u Malinskoj na Krku održan info punkt prevencije gdje su policijski službenici u neposrednom kontaktu savjetovali građane i turiste. Bila je to prilika svim zainteresiranim građanima da dobiju više informacija i savjeta o samozaštiti i prevenciji kaznenih djela poput krađa na plažama, drskim krađama, uličnim prijevarama te provalama u automobile i stanove. Uz to su izravno od policijskih službenika mogli dobiti i ostale savjete i upute vezane za promet, upravne poslove i druge informacije iz nadležnosti policije.
 
Kao i prethodnih turističkih sezona, u Policijsku postaju Krk  policijskim službenicima pridružio se slovenski policajac, pa je tako i jučer policijski službenik  Igor Kraševec s hrvatskom kolegicom Jasminom Zmajla bio na usluzi turistima i drugim građanima.
 
Uz savjete i preporuke, svim posjetiteljima su podijeljeni informativno-edukativni letci i brošure u kojima je niz praktičnih savjeta i uputa građanima kako ne bi postali žrtvama različitih oblika kaznenih djela i drugim korisnim savjetima za sigurno i bezbrižno ljetovanje. Slovenski policijski službenik građanima i turistima je podijelio i prigodne promotivne materijale s oznakama slovenske policije  ugodno ih iznenadivši  preventivnim djelovanjem i suradnjom policija dviju država.
 
S ciljem ostvarenja većeg stupnja sigurnosti građana i turista, održavanje info-punktova policijske prevencije provodi se tijekom turističke sezone u brojnim mjestima naše županije, a u suradnji Odjela prevencije PU primorsko-goranske, nadležnih policijskih postaja te Turističke zajednice Kvarnera.
 

Stranica