Slovenski policajac na Krku

Osim slovenskog policajca na području Policijske uprave primorsko-goranske trenutno se nalaze i slovački, srpski, poljski i rumunjski policajci i to u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“. Upravo je sigurnost tijekom turističke sezone  jedna od primarnih zadaća hrvatske policije pa će u cilju njena ostvarenja policijski službenici poduzimati brojne aktivnosti kako bi boravak gostima na našem području protekao sigurno i bez problema.

FOTO: pu pg

Slovenski policajac Igor Kraševec započeo je jučer, 17. srpnja sa svojim radom i boravkom u Policijskoj postaji Krk. U narednih mjesec dana on će pomagati svojim kolegama policajcima iz krčke policijske postaje u obavljanju svakodnevnih zadaća i poslova, posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima, ali i prevenciji kaznenih djela i održavanju povoljnog stanja sigurnosti u prometu.

Danas je u Krku organiziran policijski info-punkt, gdje je slovenski policajac Kraševec zajedno s krčkim policajcima Antom Bilić-Pavlinovićem i Antoniom Stjepanovićem dijelio niz korisnih savjeta građanima i turistima u cilju prevencije i samozaštite od kaznenih djela kao što su krađe, provale u vozila i stanove, prijevare i druga kaznena djela posebice aktualna za vrijeme turističke sezone. Zainteresirani turisti mogli su dobiti i veliki broj prigodnih letaka i promidžbenog materijala na navedenu tematiku te u direktnoj komunikaciji s policijom dobiti odgovore na svoja pitanja.

Osim slovenskog policajca na području Policijske uprave primorsko-goranske trenutno se nalaze i slovački, srpski, poljski i rumunjski policajci i to u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“. Upravo je sigurnost tijekom turističke sezone  jedna od primarnih zadaća hrvatske policije pa će u cilju njegna ostvarenja policijski službenici poduzimati brojne aktivnosti kako bi boravak gostima na našem području protekao sigurno i bez problema.
 

Stranica