Policija preuzela minsko-eksplozivna sredstva

Na području Poljana kod Opatije jedan je građanin pronašao ručnu bombu zaostalu iz 2. svjetskog rata, tzv. bredu, dok je dvoje građana s područja Hreljina i Raba policiji predalo ručnu bombu...

FOTO: Ilustracija
 
U proteklih par dana na građevinskom području Poljana kod Opatije jedan je građanin pronašao ručnu bombu zaostalu iz 2. svjetskog rata, tzv. bredu, dok je dvoje građana s područja Hreljina i Raba policiji dragovoljno predalo ručnu bombu M-52 i tromblonsku minu.
Navedena sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima te pozivamo ostale građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već da odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici i ta sredstva sigurno preuzeti. Posebno molimo da se eksplozivna sredstva ne ostavljaju na mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more), kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana.
 
Podsjećamo kako je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.
 
Više  informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.
 
 

Stranica