Tjedno izvješće o prometu

Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 334  vozača, od kojih je kod 31 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.Najveća koncentracija alkohola u organizmu je od 2,10 g/kg.

FOTO: Ilustracija

Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 68 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 45 lakše. U prometnim nesrećama jedna je osoba, nažalost, smrtno stradala, dvije su osobe teže ozlijeđene, a 11 ih je lakše. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 668.100 kuna.

U nesrećama su sudjelovala i tri strana državljana, dva pješaka, te šest alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 334  vozača, od kojih je kod 31 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od alkoholiziranih vozača, njih 21  je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je u dobi između 18. i 25. godine života, dok ih je pet u kategoriji između i 25 i 35 godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,10 g/kg izmjerena je u nedjelju, 24. veljače, 52-godišnjem vozaču osobnog vozila. Njega je policija zaustavila oko 15 sati u Vratima kod Fužina gdje je vozilom marke Fiat, delničkih registarskih oznaka, upravljao u alkoholiziranom stanju. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica