Građani dragovoljno predali eksplozivna sredstva

FOTO: Ilustracija

Tijekom proteklih nekoliko dana, a u sklopu akcije "Manje oružja,manje tragedija", policijski službenici od građana s područja Rijeke i Bribira preuzeli su poluautomatsku pušku s pripadajućim okvirima, tri ručne bombe i 517 komada različitog streljiva. Navedene predmete preuzeli su službenici Protueksplozijskog odjela ove policijske uprave te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

Podsjećamo i ostale građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju oružje i ostala minsko-eksplozivna sredstva da ih predaju policiji bez bojazni od bilo kakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. Predajom oružja i drugih predmeta građani će svoj dom učiniti sigurnijim te smanjiti mogućnost ozljeđivanja uslijed neželjenog aktiviranja ovih sredstava. Ujedno molimo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već je dovoljno nazvati policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po pozivu će na njihovu kućnu adresu doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka čime se građanima jamči anonimnost i sigurno preuzimanje opasnih sredstava.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a detaljne informacije o provedbi Akcije mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti