Pokušala sa srndaćem preko granice

Na graničnom prijelazu Rupa, na izlasku iz zemlje jučer oko 21 sat, obavljena je granična kontrola osobnog vozila Renault Clio slovenskih nacionalnih oznaka. Policijski službenici Postaje

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Rupa, na izlasku iz zemlje jučer oko 21 sat, obavljena je granična kontrola osobnog vozila Renault Clio slovenskih nacionalnih oznaka. Policijski službenici Postaje granične policije Rupa uočili su oštećenja na prednjem dijelu navedenog vozila, kojim je upravljala 58-godišnja državljanka Slovenije. Suradnjom s carinskim službenicima vozilo je pregledano te je u prtljažniku pronađena uginula divlja životinja  - srndać.

Nad vozačicom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojim su policijski službenici utvrdili kako je na županijskoj cesti 5017 u blizini mjesta Lipa vozačica udarila u srndaća koji je istrčao pred vozilo. Vozačica događaj nije prijavila policiji, već je uginulog srndaća težine 20,65 kg spremila u prtljažnik, s namjerom da ga preveze preko državne granicu u Sloveniju. Zbog prekršaja iz Carinskog zakona 58-godišnjakinja će biti prekršajno sankcionirana, od strane carinskih službenika.



Stranica