Obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti

Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, položili su danas cvjetni aranžman i zapalili svijeću na Spomen obilježju poginulim policajcima PU PG, koje se nalazi ispred Policijske uprave. U svečanom činu pridružili su im se i članovi obitelji stradalih policajaca u Domovinskom ratu.
Nakon toga, s početkom u 10,00 sati, u katedrali sv. Vida u Rijeci, održana je i sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje, preminule djelatnike PU PG i njihove članove obitelji.
 
Na sam dan 5. kolovoza, uz predstavnike lokalne uprave i samouprave  te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo ove Policijske uprave položit će vijenac i zapaliti svijeće u Aleji poginulih branitelja na centralnom gradskom groblju Drenova te Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci.
Dan ranije,  4. kolovoza u Zagrebu, održat će se obilježavanje 20. godišnjice Prvog hrvatskog redarstvenika, a 5. kolovoza u Kninu središnja proslava ovih obljetnica, kojima će također prisustvovati predstavnici ove Policijske uprave.


Stranica