Bavarski policajci stigli u Mali Lošinj

Danas je u prostoru gradske vijećnice Grada Malog Lošinja održana konferencija za novinare povodom dolaska bavarskih policajaca na područje Policijske uprave primorsko-goranske. U sklopu dosadašnje međunarodne policijske suradnje, ovo je prvi put da bavarski policajci dolaze na područje ove policijske uprave.

FOTO:PU PG
Danas je u prostoru gradske vijećnice Grada Malog Lošinja održana konferencija za novinare povodom dolaska bavarskih policajaca na područje Policijske uprave primorsko-goranske. U sklopu dosadašnje međunarodne policijske suradnje, ovo je prvi put bavarski policajci dolaze na područje ove policijske uprave.

Lea Leutar i Samir Ramović, policijski službenici iz  Munchena, radit će zajedno sa svojim hrvatskim kolegama policajcima na području Maloga Lošinja sve do 24. srpnja ove godine. Njihova osnovna zadaća je pomaganje hrvatskim kolegama policajcima u obavljanju dužnosti, posebice u onom dijelu koji se odnosi na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihove zemlje, ali i drugih stranih zemalja te prevenciju kažnjivih radnji i unaprjeđenju sigurnosti u prometu.

Na konferenciji za novinare osim predstavnika Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Malog Lošinja, Ana Kučić i gradonačelnik Cresa, Kristijan Jurjako. Oboje su izrazili veliko  zadovoljstvo odabirom Malog Lošinja kao destinacije za dolazak i boravak bavarskih policajaca, ali i dosadašnjom suradnjom lokalne samouprave kako s malološinjskom policijom, tako i s Policijskom upravom primorsko-goranskom. Rekli su nadalje i kako je tijekom prošle godine od od ukupnog broja stranih turista koji su boravili na ovom području njih 18%  bilo s njemačkog govornog područja pa je za očekivati da će njihov boravak i rad naići na odobravanje i kod turista te doprinijeti boljoj komunikaciji s njima.

I bavarski su policajci zadovoljni dolaskom na Mali Lošinj. Ovo im je prvi boravak u stranoj zemlji poradi izvršenja policijskih zadaća, ali ne i prvi boravak u Republici Hrvatskoj. Nadaju se ostvarenju dobre suradnje te njenom nastavku i slijedeće godine.


Da podsjetimo, na području Policijske uprave primorsko-goranske ove godine borave i rade te pomažu svojim hrvatskim kolegama i slovački policajci. Oni su s radom započeli 1. srpnja i to na području Policijske postaje Crikvenica.


Stranica