Otkriveni drski kradljivci

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su sedmorica hrvatskih državljana starosti od 19 do 30 godine života počinila 4. veljače ove godine u Medovićevoj ulici u Rijeci drsku krađu na štetu 49-godišnjakinje. Ugledavši je, prišli su joj s leđa te otrgnuli torbicu u kojoj se nalazilo oko 280.000 kuna.

Suradnjom policijskih službenika Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i II. policijske postaje Rijeka provedeno je kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela drske krađe na štetu 49-godišnje Riječanke.
 
Kriminalističkim istraživanjem  utvrđena je osnovana sumnja da su sedmorica hrvatskih državljana starosti od  19 do 30 godine života počinila 4. veljače ove godine u Medovićevoj ulici u Rijeci drsku krađu na štetu 49-godišnjakinje. Radi se o počiniteljima koji imaju prijavljeno prebivalište na području ličko-senjske , zadarske i zagrebačke županije, no povremeno borave na području Zagreba. Prema prethodnom dogovoru dolazili su u Rijeku i u više navrata pratili kretanje oštećene Riječanke prilikom odlaska na posao u jednu riječku mjenjačnicu čija je ona vlasnica.
Na dan počinjenja kaznenog djela iz Zagreba su doputovali s dva osobna vozila. Jedno od vozila prethodne su noći ukrali na području Zagreba stavivši na njega ne pripadajuće registarske pločice riječkoga područja. Ovo je vozilo naknadno pronađeno.
Dolaskom ispred stana oštećene rasporedili su se sačekavši izlazak oštećene iz zgrade. Ugledavši je, prišli su joj s leđa te otrgnuli torbicu u kojoj se nalazilo oko 280.000 kuna. S ukradenom torbicom pobjegli su do stana svog poznanika, gdje su nakon prebrojavanja novac podijelili te se razišli.
U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se kaznena prijava protiv počinitelja podnosi redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu, kako protiv drskih kradljivaca tako i protiv 19-godišnjaka u čijem su stanu novac podijelili. Novac su potrošili na provode i putovanja rodbini izvan granica Republike Hrvatske.
Dvojica počinitelja trenutno su nedostupna policiji. Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke.
 
 
 


Stranica