Rezultati vikend akcije u prometu

 
Akcija u prometu koju su tijekom proteklog vikenda provodili policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske,a koja je prvenstveno bila usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola dala je sljedeće rezultate :
 
U akciji je ukupno kontrolirano 395 vozača,od kojih je 216 kontrolirano na alkohol. Pod utjecajem alkohola bilo je njih 35,a najveća koncentracija izmjerena je 9. svibnja u 02,15 sati u Delnicama kod 23-godišnjaka iz Delnica koji je upravljao osobnim vozilom „Opel astra“,delničkih registarskih oznaka,pri koncentraciji od 2,46 g/kg alkohola.
 
Iz prometa je isključeno ukupno 38 vozača , tridesetorici vozača dozvola je oduzeta na mjestu prekršaja,dva vozača nisu kod sebe imala vozačku dozvolu ,a dvojici vozača je vozačka dozvola već ranije bila oduzeta.
Ukupno 27 vozača zatečeno je da upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg među kojima su najbrojniji bilo oni između 18 i 24 godine, i to njih 17.Koncentracija veća od 1,5 g/kg izmjerena je kod 6 vozača i to trojica u dobi od 18 do 24 , a trojica od 41 do 50 godina. Među počiniteljima ovih prekršaja a bilo je 5 recidivista ,a 1 vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.
 
 
Za vrijeme provođenja akcije nije evidentirana niti jedna prometna nesreća sa težim posljedicama.  
 
 
 
 


Stranica