Akcija u prometu tijekom vikenda

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranska provodit će tijekom ovog vikenda,točnije 7./8. i 8./9. svibnja akciju u prometu koja je prvenstveno usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola,ali i na sve druge vozače koji krše prometne propise. Na cestama Policijske uprave primorsko-goranske tijekom travnja 2010. godine zabilježeno je 270 prometnih nesreća,što je manje za 66 nesreća ili 19,6 % u odnosu na travanj 2009. godine kada je zabilježeno 336 prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranska provodit će tijekom ovog vikenda,točnije 7./8. i 8./9. svibnja akciju u prometu koja je prvenstveno usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola,ali i na sve druge vozače koji krše prometne propise.

Na cestama Policijske uprave primorsko-goranske tijekom travnja 2010. godine zabilježeno je 270 prometnih nesreća,što je manje za 66 nesreća ili 19,6 % u odnosu na travanj 2009. godine kada je zabilježeno 336 prometnih nesreća. Tijekom mjeseca travnja bilježimo 3 prometne nesreće u kojima su smrtno stradale 3 osobe ,dok je u travnju 2009. godine smrtno stradala 1 osoba. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je 95 osoba i to 22 teško i 73 lakše. Od 485 sudionika u prometnim nesrećama sudjelovala su 33 stranca.Pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama sudjelovalo je 44 ili 9,1 % sudionika , dok ih je u travnju 2009. godine bilo 45 ili 7,1 %.      

U odnosu na travanj 2009. godine bilježimo povećanje broja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama (smrtno stradavanje) sa 1 na 3, kao i povećani udio alkoholiziranih sudionika u ukupnom broju sudionika prometnih nesreća sa 7,1 % na 9,1 %.Statistički pokazatelji govore i da se najveći broj težih prometnih nesreća događa tijekom vikenda u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim satima.

Stoga i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa i nadamo se da će i ova akcija doprinijeti smanjenju broja prometnih nesreća,a naročito onih sa najtežim posljedicama.
Policijski službenici će tijekom provođenja akcije sudionicima u prometu,a posebno onima koji poštuju prometne propise uručivati privjeske za ključeve i edukativni materijal.
 
 
 
 
 


Stranica