Priveden u Istražni centar zbog zlouporabe opojnih droga

Danas je u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci priveden 23-godišnjak s područja Đakova zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173 stavka 2. i 6. Kaznenog zakona.
 
Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko – goranske i Policijske postaje Opatija utvrđena je osnovana sumnja da je  23-godišnjak organizirao nabavu opojne droge, koju je potom prodavao konzumentima na području Opatije i okolice .
 
Tako je početkom ove godine radi daljnje prodaje nabavio opojnu drogu marihuanu na način da je organizirao njeno dopremanje redovnom autobusnom linijom na relaciji Dubrovnik – Split - Rijeka - Pula ,nakon čega ju je prodavao konzumentima sa područja Opatije i okolice po cijeni od oko 100 kuna za 1 gram.
 
Na isti je način organizirao nabavu i dopremanje 1 kilograma i 60 grama iste opojne droge, koju su policijski službenici pronašli kod 23-godišnjeg studenta 28. travnja na autobusnom stajalištu u Lovranu. Time je spriječena daljnja distribucija i zlouporaba droge,a također i  stjecanje protupravne imovinske dobiti.   
 
Kriminalističkim istraživanjem bilo je obuhvaćeno više osoba , te je protiv još trojice hrvatskih državljana u dobi od 22,23 i 24 godine podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem zbog zlouporabe opojnih droga.
 
 
 


Stranica