Brzina, alkohol i nesikustvo vozača odnijeli još jedan život

Noćas, oko 3,00 sati u Ul. Janka Polića Kamova u Rijeci dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Ovo je još jedan primjer prometne nesreće u kojoj je nažalost izgubljen jedan mladi život, a tome je svakako doprinjela neprimjerena brzina, vožnja uz prisustvo alkohola i nesikustvo vozača.

FOTO:ilustracija
Noćas, oko 3,00 sati u Ul. Janka Polića Kamova u Rijeci dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Do prometne je nesreće došlo na način da se 21-godišnji Riječanin upravljajući osobnim vozilom marke opel corsa riječkih registarskih oznaka kretao  Ulicom J. Polića Kamova iz smjera Krimeje u smjeru Strossmajerove ulice, odnosno centra grada. Dolaskom neposredno prije kbr.12, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanjuna kolniku ( mokar i klizav od kiše) po izlasku iz oštrog  lijevog zavoja,  izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na lijevu kolničku traku te udario u ivičnjak, a zatim popevši se na nogostup, udario s desnom bočnom stranom osobnog automobila u željeznu ogradu i stablo.

22-godišnja suvozačica iz vozila preminula je na mjestu nesreće, dok je vozač zadobio lake tjelesne povrede. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sušak, gdje je i zadržan na promatranju. Isto tako, preliminarnim testiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,19 g/kg i u svojstvu mladoga vozača .  

U dosadašnjem tijeku utvrđivanja okolnosti pod kojima se ova prometna nesreća dogodila, utvrđeno je da su sudionici prometne nesreće prethodno bili na proslavi rođendana njihovog zajedničkog prijatelja u više ugostiteljskih objekata na istočnom dijelu grada Rijeke.

Ovo je još jedan primjer prometne nesreće u kojoj je nažalost izgubljen jedan mladi život, a tome je svakako doprinjelo neiskustvo vozača, neprimjerena brzina i vožnja uz prisustvo alkohola.

S današnjim danom na području Primorsko-goranske županije u prometnim nesrećama smrtno su stradale tri osobe, dok je u istom razdoblju prošle godine smrtno stradalo sedam osoba. Osim toga, bilježi se smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5,7%, kao i smanjenje broja osoba koje su u prometnim nesrećama zadobile ozljede. U siječnju 2010. godine nije bilo smrtno stradalih osoba, a u istom mjesecu prošle godine četiri su osobe smrtno stradale.

Ističemo da je vožnja nepropisnom brzinom participirala je u dosadašnjem periodu sa čak 44,1% u ukupnom broju prometnih nesreća.

 
 
 
 
 
 
 


Stranica