Spriječeni u ilegalnom prelasku državne granice

Dana 15. veljače u 11,55 sati,u mjestu Rupa, djelatnici Postaje granične policije Rupa zatekli su u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice dvoje stranih državljana. Radi se o državljanima Kosova u dobi od 36 i 31 godine života, koji su u Republiku Hrvatsku ušli na nezakonit način na njima nepoznatom graničnom prijelazu.

FOTO:ilustracija
Dana 15. veljače u 11,55 sati,u mjestu Rupa, djelatnici Postaje granične policije Rupa zatekli su u pokušaju  nezakonitog prelaska državne granice dvoje stranih državljana. Radi se o državljanima Kosova u dobi od 36 i 31 godine života, koji su u Republiku Hrvatsku ušli na nezakonit način na njima nepoznatom graničnom prijelazu.
Dolaskom u predgrađe Rijeke trebao ih sačekati posrednik s dokumentima i stvarima.
No, kako se isti nije pojavio u zakazano vrijeme došli su do autobusnog kolodvora u Rijeci, gdje su proveli noć, a sutradan se s prigradskim autobusom uputli prema mjestu Rupa. Nakon iskrcavanja iz autobusa pješice su se uputili prema šumskom predjelu u pravcu državne granice s Republikom Slovenijom, no u
namjeri ilegalnog prelaska spriječili su ih policijski službenici. Krajnje odredište, kako su izjavili bila im je Italija gdje su se namjeravali zaposliti i vjenčati.

U upravnom postupku ovim je državljanima Kosova, izdano rješenje o protjerivanju iz RH u trajanju od 1 godine.



Stranica