Požar i eksplozija

Dana 7. veljače, oko 11, 00 sati došlo je do požara krovišta obiteljske kuće u Ul. Dražičkih boraca u Dražicama (općina Jelenje). U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz PVJ Rijeka i Vežica te DVD Jelenje. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara prijenos topline s dimnjaka na drvenu konstrukciju krova. Materijalna šteta se cijeni i na oko 50.000 kuna, a oštećen je 75-godišnji vlasnik.

FOTO:ilustracija
Dana 7. veljače, oko 11, 00 sati došlo je do požara krovišta obiteljske kuće u Ul. Dražičkih boraca u Dražicama (općina Jelenje). U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz PVJ Rijeka i Vežica te DVD Jelenje. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara prijenos topline s dimnjaka na drvenu konstrukciju krova. Materijalna šteta se cijeni na oko 50.000 kuna, a oštećen je 75-godišnji vlasnik.

Istoga dana, oko 12,45 sati u stanu u Ul. Ive Marinkovića u Rijeci došlo je do eksplozije i nadtlaka koji su uzrokovali pucanje termopan stakala na stanu. Naime, 46-godišnja Riječanka je čašom vode pokušala ugasiti plamen koji se stvorio usljed zagrijavanja ulja u zdjeli ostavljenoj na ukjujenom štednjaku. Osim, pucanja stakala, došlo je do pocrnjenja stropa i zida. Prema prvim procjenama materijalna šteta iznosi najmanje 4.000 kuna. Ozlijeđenih osoba srećom nije bilo.



Stranica