Krk - zapljena 200 g marihuane i nedozvoljenog oružja

U stanu kojeg koristi 33-godišnji Krčanin pronađeno je 124,04 g opojne droge marihuane, a u drugom stanu, kod 27-godišnjaka 100,00 g marihuane i nedozvoljeno oružje.

FOTO:PU primorsko-goranska
Policijski službenici Policijske postaje Krk provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga.

U dosadašnjem tijeku istraživanja provedeno je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci više pretraga stanova. U jednome od njih na području grada Krka, a kojeg koristi 33-godišnji Krčanin pronađeno je 124,04 grama opojne droge marihuane. Droga za koju se osnovano sumnja da ju je 33-godišnjak neovlašteno posjedovao poradi daljnje prodaje bila je pakirana u dva veća omota i u devet manjih paketića tzv. suza. Osim droge kod njega je pronađena i digitalna vaga.
Istraživanjem je utvrđeno da je drogu kupio od 27-godišnjaka s prijavljenim prebivalištem u Vukovaru , kojemu je platio davši mu svoje osobno vozilo marke VW passat. No, i kod 27-godišnjaka je pronađena opojna droga marihuana i to u količini od oko 100,00 grama te je utvrđeno da ju je neovlašteno posjedovao poradi daljnje prodaje.

Osim toga u stanu koji koristi pronađena su zabranjena sredstva i oružje i to:
jedna ručna bomba,
prerađena puška M-48 sa skraćenom cijevi i pripadajućim streljivom (23 kom) cal. 7,9 mm.

U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se protiv obojice počinitelja kaznene prijave za počinjena kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga, odnosno nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari dostavljaju redovnim putem.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.
 


Stranica