Rezultati akcije MIR I DOBRO

Kako bi osigurali mirne i ugodne blagdane svim stanovnicima Primorsko-goranske županije,kao i svima onima koji su za vrijeme blagdana boravili u našoj županiji ,policijski službenici Policijske uprava primorsko-goranska provodili su operativnu akciju „MIR I DOBRO“.

Ove godine akcija se provodila u razdoblju od 14. prosinca 2009. do 8. siječnja 2010. godine a osnovni cilj i svrha su bili osigurati povoljno stanje javnog reda i mira,te opće stanje sigurnosti građana.

U sklopu akcije policijski službenici oduzeli su 3 komada oružja,134 komada streljiva,1 eksplozivno sredstvo i 2487 komada pirotehničke galanterije.Zbog nezakonitog posjedovanja oružja,streljiva i eksplozivnih sredstava,te nezakonite uporabe pirotehnike utvrđeno je 5 prekršaja,radi kojih je prijavljeno 7 osoba,te 3 kaznena djela za koja su kazneno prijavljene 3 osobe.

Temeljem raspisanih tjeralica uhićeno je 18 osoba,a ukupno je evidentirano 107 prekršaja ,za koje su prijavljene 142 osobe i 153 kaznena djela,za koja je prijavljeno ukupno 98 osoba.Prilikom nadzora državne granice zapriječen je ulazak za 64 osobe,zabilježena je jedna povreda državne granice,a šestorici stranih državljana izrečena je zaštitna mjera protjerivanja stranca.    

Tijekom ove akcije zabilježeno je propucavanje jedne obiteljske kuće i jednog automobila,a prilikom uporabe ubojitih sredstava nisu zabilježeni slučajevi smrtnog stradavanja i težeg ozljeđivanja osoba.Lakše tjelesne ozljede zadobile su 4 osobe ,od čega je jedno dijete starosti 10 godina. 

 

Obzirom na iznesene rezultate ove operativne akcije tijekom koje nije bilo smrtno stradalih i teže ozlijeđenih osoba,a ni većih oštećenja objekata i imovine,zahvaljujemo građanima na suradnji i doprinosu u provedbi akcije,koja je omogućila da blagdani na području naše policijske uprave proteknu u mirnom i svečanom ozračju.

 
 
 
 
 
 
 


Stranica